Det bästa får duga

Allmäntandvård

Hos oss på Birka Tandhälsa erbjuder vi undersökning hos tandläkare. Vid tandläkarundersökningen kontrollerar tandläkaren dina tänder och din mun för att se att du inte har hål i tänderna (karies), tandköttsinflammation, tandlossning eller andra tecken på sjukdom eller problem i munnen. Du får också tips om hur du ska sköta tänderna på bästa sätt för att förebygga problem.

Om du har något problem eller någon sjukdom, eller förhöjd risk att få det, föreslår tandläkaren en eller flera behandlingsåtgärder. Du får alltid ett kostnadsförslag att ta ställning till innan vi påbörjar eventuell behandling.

 

Estetisk tandvård

Cecilia Ömo-Eichenholz är en av de första svenska tandläkarna som är ackrediterad för estetisk och kosmetisk tandvård enligt AACD:s hårda krav. Hon är även internationell föreläsare inom estetik. Vi på kliniken är mycket stolta över att få jobba med Cissi.

Hos Birka Tandhälsa erbjuder vi estetisk tandvård med allra senaste tekniker, material och metoder för att du ska få ett vackert leende. Vi arbetar med ackrediterad tandtekniker.

Hos oss kan vi bland annat hjälpa dig med:

  • Tandblekning
  • Missfärgade fyllningar
  • Trångställningar
  • Nedslitna tänder
  • Stora mellanrum mellan tänderna

På Birka Tandhälsa har vi lång erfarenhet inom estetisk tandvård. Hela teamet utbildar sig för att hålla sig uppdaterad med de senaste metoderna.

 

Akuttandvård

Hos oss på Birka Tandhälsa är du välkommen för att få hjälp med alla typer av akuttandvård. Det kan exempelvis vara om du har:

  • akut tandvärk
  • slagit ut en tand
  • tappat en fyllning
  • en krona eller bro som lossnat
  • infektion i tänderna/käkarna

Ring oss på Birka Tandhälsa för att få en akuttid snabbt!

 

Implantat

Tandimplantat används för att ersätta en eller flera förlorade tänder. Vi utför implantatbehandlingar och tar också emot remisser för behandling från andra kliniker.

Hos oss utförs själva operationen av vår specialist Fredrik Wernsten. Vid operationen installeras titanskruvar in i käkbenet och på skruvarna fäster vi sedan distanser. När implantatet har läkt in i tandbenet fäster vi sedan de nya tänderna i porslin.

Vi använder endast implantat som är väldokumenterade och har mycket lyckade resultat.

Kontakta oss på Birka Tandhälsa för att boka tid för konsultation av tandimplantat!

 

Paradontologi

Parodontologi handlar om sjukdomar i tandköttet och all den vävnad som förankrar tänderna i käken. Denna specialitet gör tandläkaren mycket väl lämpad att bedöma prognosen för tandimplantat när någon tand gått förlorad, samt installera den för bästa möjliga långsiktighet.

 

Tandreglering

Vill du ha rakare tänder, tycker att de är oregelbundna eller sticker ut, eller har svårt att bita av eller tugga? Då kan tandregleringsmetoden Invisalign vara aktuellt för dig.

 Invisalign är en metod som inte bara är effektiv utan även anpassad efter vår allt mer moderna livsstil. Systemet reglerar tänderna med hjälp av flera löstagbara genomskinliga plastskenor. Varje skena som kommer att användas under behandlingen skräddarsys för just dina tänder.

 

Resultat